Evenement

Bodemzorg: erosie

Zoë Borry
Zoë Borry

Op woensdag 13 maart om 13u15 organiseert B3W een thematisch uitwisselingsmoment over bodemzorg: in de voormiddag focussen we op niet-kerende bodembewerkingen en directzaai, en in de namiddag op erosie. Het evenement van de voormiddag vind je hier terug. 

In de namiddag vertellen we jullie dus over erosie: wat zijn de gevolgen van erosie, hoe ontstaat het en wat kan je er tegen doen? Marc heeft op 1 van zijn percelen een hakseldam aangelegd, die we ook samen gaan bekijken.

Tijdschema: 

(09u45 TUM niet-kerend en directzaai)

12u45 – Broodjeslunch

  • 13u15 – Start deel 2: erosie
  • 14u30 - Veldbezoek hakseldam Marc Vantomme
  • 15u - discussie ven vragen
  • 15u30 – einde

Tijdens de TUM is er ruimte voor vragen en discussie. We willen vooral van elkaar leren: niet-kerende grondbewerkingen blijven een uitdaging, en alle ervaringen kunnen bijdragen tot een soort van ‘goede praktijk’.

Interesse? Schrijf snel in! 

 

Het thematisch uitwisselingsmoment ‘bodemzorg: niet kerende bodembewerkingen en erosie’ gaat door op woensdag 13 maart 2024 om 09u45 in buurthuis De Krote: Wulfsbergstraat 3A, Zwevegem. Je kan er voor kiezen om een halve (voor- of namiddag) of een hele dag aanwezig te zijn. Vergeet je niet in te schrijven voor het eerste deel als je al vanaf de ochtend wenst aanwezig te zijn.

 

Inschrijven kan tot één dag vóór het thematisch uitwisselingsmoment.

Wees de eerste die reageert


Gelieve inloggen of registreren om commentaar te geven.