Evenement

De bouwvooranalyse: welke informatie bevat ze en hoe ga ik ermee aan de slag?

jaspersomers
jaspersomers

Op maandag 12 december 2022 om 14.00u organiseert B3W, de Begeleidingsdienst voor Betere Bodem en Waterkwaliteit, een thematisch uitwisselingsmoment over hoe je gebruik kunt maken van een bouwvooranalyse. Welke informatie bevat ze en hoe ga ik ermee aan de slag?

Programma

Tijdens dit thematisch uitwisselingsmoment brengen we een rijk programma. We gaan dieper in op de bouwvooranalyse, hoe die te lezen en ermee aan de slag te gaan. Walter Vanacker getuigt hoe hij dit aanpakt. Daarnaast hoe bodem een rol kan spelen in extreme droogte en extreme neerslag. Weersomstandigheden die steeds frequenter zullen voorkomen met de klimaatverandering. Tot slot gaan we te velde en bespreken we de resultaten van langetermijnproeven rond ploegloos boeren.

In een thematisch uitwisselingsmoment vinden we interactie belangrijk, daarom voorzien we ook ruimte voor  discussie en vraagstelling. Zo krijg je een goed beeld over de mogelijkheden op jouw eigen bedrijf.

  • Waarom een bouwvooranalyse laten nemen?
  • Hoe is een bouwvooranalyse opgebouwd?
  • Welke nutriënten worden standaard geanalyseerd? En waarom zijn ze belangrijk?
  • Hoe kan ik best het gegeven advies invullen? Waar moet ik op letten?
  • Hoe frequent en wanneer in het jaar laat ik best een bouwvooranalyse nemen?
  • Hoe gaat het gastbedrijf om met bouwvooranalyses?
  • Welke rol speelt de bodem in het waterverhaal?
  • Wat zijn de effecten van ploegloos boeren op de bodem?

Interesse? Schrijf snel in!

Inschrijven kan tot één dag vóór het thematisch uitwisselingsmoment en doe je op volgende manier:

  • Klik op de gele inschrijvingsknop.
  • Je kan je inschrijven als gast of met een eigen B3W-account zodat je aan alle informatie op ons platform kan. Vul in beide gevallen de noodzakelijke gegevens in, en controleer je mailbox voor de bevestigingsmail. Maak je een nieuw account aan, vergeet dan niet naar de evenementenpagina terug te keren en nogmaals op de inschrijfknop te klikken. Anders is je inschrijving voor dit evenement niet afgerond.

Interactie

Omdat ook jouw kant van het verhaal belangrijk is, voorzien we ruim de tijd voor discussie en vragen. Stuur ons dus gerust een aantal vragen op voorhand door of stel jouw vraag op de dag zelf.

Reacties (2)

Simon Verreckt
Simon Verreckt

Gisteren ging het uitwisselingsmoment door rond de bouwvooranalyse. Heb je het evenement gemist of wil je de informatie nog eens doornemen? Hieronder kan je de presentatie herbekijken en het boekje nog eens digitaal doornemen.

Nog vragen voor ons? Aarzel dan niet ons te contacteren: simon.verreckt@b3w.vlaanderen.be of telefonisch 0496 81 04 18
jasper.somers@b3w.vlaanderen.be of telefonisch 0497 64 16 61


Gelieve inloggen of registreren om commentaar te geven.