Stalmest in het veld
Evenement

Efficiënt omspringen met de nutriëntenvoorziening in aardappelen.

Jeroen De Waele
Jeroen De Waele

Op donderdag 14 maart om 13u30 organiseert B3W een thematisch uitwisselingsmoment in Horebeke over de nutriëntenvoorziening in aardappelen. We gaan daarvoor het gesprek aan met Diederick Van Lancker.

Diederick Van Lancker

Diederick Van Lancker is een akkerbouwer uit Horebeke die jaarlijks bewaaraardappelen teelt. Hij houdt rekening met de nutriëntentoestand van de bodem en met de vrijstelling uit gewasresten en dierlijke mest om de aardappelen op een efficiënte manier van voldoende nutriënten te voorzien.

Waarover gaat het?

Jeroen De Waele, begeleider bij B3W en eveneens werkzaam bij het Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA), geeft toelichting bij de nutriëntenbehoefte van aardappelen en de nodige bemesting of bekalking afhankelijk van de nutriëntenstatus van de bodem. Op deze bijeenkomst focussen we op de werkwijze van Diederick maar ook op uw vragen en bevindingen rond nutriëntenbeheer in aardappelen. Daarnaast kunnen we het met Diederick ook hebben over zijn ervaring met niet-kerende grondbewerking,

Kom zeker naar deze TUM als je enige interesse hebt in dit onderwerp. We willen immers vooral van elkaar leren: het correct bemesten van aardappelen is cruciaal voor een goede opbrengst maar door efficiënt om te springen met nutriënten kan u besparen op meststoffen.

Interesse? Schrijf snel in!

​​​​Klik op de gele knop ‘Aanmelden’ rechtsboven om in te schrijven. Inschrijven kan tot en met 12 maart.

Meer info 

Heb je nog specifieke vragen over dit evenement, neem gerust contact op met: 

Jeroen De Waele - jeroen.de.waele@b3w.vlaanderen.be - 09/381.86.98 

 

 

Wees de eerste die reageert


Gelieve inloggen of registreren om commentaar te geven.