Het inzetten van bladvoeding als bemestingsstrategie in prei
Evenement

TUM: Het inzetten van bladvoeding als bemestingsstrategie in prei

Robby Sallaets
Robby Sallaets

Op vrijdag 25 augustus organiseert B3W, de Begeleidingsdienst voor Betere Bodem en Waterkwaliteit (B3W) een thematisch uitwisselingsmoment (TUM) binnen de groenteteelt. We zijn te gast bij Karel Bosschaerts, vollegrondsteler regio Putte. We focussen op het inzetten van bladvoeding als bemestingsstrategie in prei.

Wat mogen jullie verwachten?

  • Ontvangst met broodje en drankje
  • Kennismaking met Karel Bosschaerts
  • Algemene bemestingspraktijken in prei
  • Bladmeststoffen als bijbemesting
  • Blue N als bladmeststof – toelichting door de Ruud vandeSande van de firma Corteva

Volg de blog

Bij deze landbouwer ligt een overtuigingsveld aan. Verschillende bladmeststoffen werden naast elkaar getest en gedemonstreerd. Voor een overzicht van de uitgevoerde praktijken, kan je alvast een kijkje nemen op bijbehorende blog.

Locatie en tijdstip

We verwachten jullie graag op het praktijkperceel bij Karel te Putte op vrijdag 25 augustus van 17u00 tot 18u30. Om makkelijk te navigeren kan je gebruik maken van volgende link: https://goo.gl/maps/EtTH6x4Qq8RDxLSf7

Wil je deelnemen? Schrijf je dan snel in!

Inschrijven kan tot en met woensdag 23 augustus. Als je bent ingeschreven, ontvang je op 25 augustus in de voormiddag een mail met alle informatie.

Nadat je je hebt ingeschreven voor het thematische uitwisselingsmoment, kun je op het discussieforum op de B3W-website alvast vragen stellen over bemesting of er jouw eigen ervaring delen.

Aansluitende TUM fertigatie in zomerteelt venkel

Heb je ook interesse in fertigatie als mogelijke bemestingspraktijk? Of wil je wat meer kennis vergaren rond hoe je te wapenen tegen droogteperiodes? Sluit dan verder aan bij een volgende TUM rond fertigatie in venkel op het bedrijf WGK te Sint Katelijne Waver. Beide uitwisselingsmomenten vinden aansluitend plaats. Reken op een kleine 15 minuten om je te verplaatsen. De uitnodiging en inschrijving kan je vinden via deze link.

Bestanden

Wees de eerste die reageert


Gelieve inloggen of registreren om commentaar te geven.