Evenement

Herwonnen meststoffen: Luchtwassers en spuiwater in de melkveehouderij

Ellen Truyers
Ellen Truyers
in groep Mestproducten

Beste landbouwer,

Als Begeleidingsdienst voor Betere Bodem- en Waterkwaliteit (B3W), nodigen we je graag uit voor een thematisch uitwisselingsmoment chemische luchtwassers en spuiwater in de melkveehouderij. Dit event vindt plaats op vrijdag 1 december om 12u te Tienderstraat 120, 3680 Maaseik Neeroeteren.

Een chemische luchtwasser op een melkveestal, helemaal in een uithoek van ons land, vinden we er ineens twee terug. Melkveehouder Bart Van Den Hout liet deze rundverluchters een paar jaar geleden installeren op zijn bestaande en nieuwbouwstal. De uitgaande stallucht wordt door de luchtwasser geleid en gezuiverd van ammoniak, geur en stof. Als restproduct wordt er ammoniumsulfaat of spuiwater gevormd. Dit spuiwater kent tal van voordelen als N- en S-meststof. Tijdens dit uitwisselingsmoment leer je er alles over!

Het uitwisselingsmoment start met een interessante presentatie over spuiwater en de toepassingen, volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Wat is spuiwater van een chemische luchtwasser?
  • Kan spuiwater dienen als kunstmestvervanger?
  • Wat zijn de kosten?
  • Hoe ga je veilig om met spuiwater?

Interactie 

Omdat ook jouw kant van het verhaal belangrijk is, voorzien we ruim de tijd voor discussie en vragen. Stuur ons dus gerust een aantal vragen op voorhand door via onderstaand invulformulier of stel jouw vraag op de namiddag zelf.

Interesse? Schrijf snel in! 

Het thematisch uitwisselingsmoment ‘Luchtwassers en spuiwater in de melkveehouderij’ gaat door op vrijdag 1 december om 12u te Tienderstraat 120, 3680 Maaseik Neeroeteren. We starten rustig met een drankje en broodje. Rond 12u45 gaat het uitwisselingsmoment van start.

Wees de eerste die reageert


Gelieve inloggen of registreren om commentaar te geven.