Evenement

Plaatsspecifiek werken met taakkaarten, wat zijn de voordelen?

jaspersomers
jaspersomers
in groep Bodemkwaliteit

Let op: de locatie van het evenement is gewijzigd. Het zal doorgaan in Herent (blauwe stap 25) in de plaats van Wilsele.

Op maandag 12 september 2022 om 19.00 u organiseert B3W, de Begeleidingsdienst voor Betere Bodem en Waterkwaliteit, een thematisch uitwisselingsmoment over het plaatsspecifiek werken met taakkaarten dat zal doorgaan op het Praktijkpunt Landbouw in Herent.

Percelen zijn geen uniforme stukken grond. Binnen een perceel kan er heel wat variatie zitten in  bodemvruchtbaarheid. De pH kan binnen een perceel bijvoorbeeld sterk fluctueren. Als je wil werken aan een betere bodemvruchtbaarheid, is het daarom belangrijk om rekening te houden met de variatie in het perceel. Het uitvoeren van een bodemscan en bijvoorbeeld op basis daarvan variabel bekalken, kan een bekalking efficiënter maken. Hierdoor kan je de vruchtbaarheid van een perceel sneller opkrikken en bespaar je kosten.

Karel laat al enkele jaren een bodemscan uitvoeren om daarna variabel te bekalken. Benieuwd hoe het allemaal in zijn werk gaat en wat de ervaringen van Karel zijn? Volg dan zeker dit thematisch uitwisselingsmoment!

Maak kennis met Karel Van Criekingen en kom kijken hoe je een perceel variabel kan bekalken.

Tijdens dit fysiek moment kom je te weten waarom het de moete waard kan zijn om je bodem te laten scannen en variabel te bekalken of compost aan te brengen. Samen met de begeleiders van B3W willen we je meer duidelijkheid geven over de voor- en nadelen van het plaatsspecifieke teeltmaatregelen.

Tijdschema

  • 19.00 uur  –  Hoe kan je plaatsspecifiek werken met taakkaarten?,
  • 19.30 uur  –  Landbouwer Karel Van Criekingen en zijn ervaringen,
  • 20.00 uur  –  Voordelen en aandachtspunten,
  • 20.15 uur  –  Demo variabel bekalken,
  • 20.30 uur  –  Einde met mogelijkheid tot het nuttigen van een drankje.

Interesse? Schrijf snel in!

Inschrijven kan tot één dag vóór het thematisch uitwisselingsmoment en doe je op volgende manier:

  • Klik op de gele inschrijvingsknop.
  • Je kan je inschrijven als gast of met een eigen B3W-account zodat je aan alle informatie op ons platform kan. Vul in beide gevallen de noodzakelijke gegevens in, en controleer je mailbox voor de bevestigingsmail. Maak je een nieuw account aan, vergeet dan niet naar de evenementenpagina terug te keren en nogmaals op de inschrijfknop te klikken. Anders is je inschrijving voor dit evenement niet afgerond.

Praktijkpunt Landbouw kan je terugvinden op het volgende adres: blauwe stap 25, 3020 Herent

Interactie

Omdat ook jouw kant van het verhaal belangrijk is, voorzien we ruim de tijd voor discussie en vragen. Stuur ons dus gerust een aantal vragen op voorhand door of stel jouw vraag op de dag zelf.

 

Reacties (1)

jaspersomers
jaspersomers

Heb je het evenement gemist of wil je de informatie nog eens doornemen? Hieronder kan je de presentatie herbekijken en het boekje nog eens digitaal doornemen.

Nog vragen voor ons? Aarzel dan niet ons te contacteren: simon.verreckt@b3w.vlaanderen.be of telefonisch 0496 81 04 18
jasper.somers@b3w.vlaanderen.be of telefonisch 0497 64 16 61


Gelieve inloggen of registreren om commentaar te geven.