Evenement

Met welke mestsoorten vul je de behoefte van maïs in?

Ellen Truyers
Ellen Truyers
in groep Maïs

Beste landbouwer, 

Als Begeleidingsdienst voor Betere Bodem en Waterkwaliteit (B3W), nodigen we je graag uit voor een thematisch uitwisselingsmoment over bemesting in maïs. Dit event vindt digitaal plaats via Teams, op maandag 28 maart 2022 om 20u

Goed bemesten in meer dan alleen de N- en P2O5-behoefte invullen. Zijn er combinaties van mestsoorten mogelijk die een gunstigere N/P/K-verhouding bieden zodat je kunstmest kan sparen? 

Maak kennis met landbouwer Kris Gios uit Herenthout. Kris legt uit hoe hij de bemesting in zijn maïs aanpakt. Hij gaat verder in op het mengen van mest in de praktijk. 

Gert Van de Ven van Hooibeekhoeve getuigt tevens over recente proefveldresultaten van diverse mestsoorten of biostimulantia al dan niet toegediend bij de zaai of nadien en al dan niet onder korrel-, granulaat-, of vloeibare vorm. 

Interactie

Omdat ook jouw kant van het verhaal belangrijk is, voorzien we ruim de tijd voor discussie en vragen. Stuur ons gerust een aantal vragen door of stel jouw vraag tijdens het uitwisselingsmoment zelf.

De presentatie gebruikt tijdens dit thematische uitwisselingsmoment kan je hieronder terugvinden. De opname van deze TUM is hier te herbekijken.

Bestanden

Wees de eerste die reageert


Gelieve inloggen of registreren om commentaar te geven.