Evenement

Thematisch uitwisselingsmoment 'fractioneren in mais, kan dat?'

Anneline Brouckaert
Anneline Brouckaert
in groep Maïs

Beste landbouwer

Op donderdag 7 april om 20u organiseert B3W, de Begeleidingsdienst voor Betere Bodem en Waterkwaliteit, een 3de thematisch uitwisselingsmoment over de bemesting in mais.

In het ideale geval geven we aan onze teelt een basisbemesting bij de zaai die we nadien kunnen corrigeren. Door via een bodemstaalname na de zaai te meten hoeveel N er 'klaar zit' om door de plant opgenomen te worden, weten we met welke hoeveelheid (kunstmest)stikstof we nog moeten bijsturen.

Bij maïs geven we nagenoeg de volledige basisbemesting via organische bemesting vlak voor de zaai. Organische mest werkt traag en daarom wordt ook de aanvullende kunstmestbemesting - als deze al gegeven wordt - bij de zaai gegeven.

Kan dit anders? In dit laatste thematisch uitwisselingsmoment van deze reeks spreekt Kristof Gelaude uit West-Vlaanderen over zijn ervaringen met het later bijmesten met kunstmest. Ontdek hoe en waarom hij dit doet.

Daarnaast bekijken we ook hoe we maïs met een snede gras ervoor gefractioneerd bemesten.

Wil je meer te weten komen, schrijf je dan zeker in voor deze Webinar!

 

Interactie

Omdat ook jouw kant van het verhaal belangrijk is, voorzien we ruim de tijd voor discussie en vragen. Stuur ons dus gerust een aantal vragen op voorhand door of stel jouw vraag op de dag zelf.

 

Meer info

 

Heb je meer vragen of zoek je meer info, neem dan gerust contact op met:
Anneline Brouckaert:
anneline.brouckaert@b3w.vlaanderen.be 
of
 Brecht Catteeuw: Brecht.catteeuw@b3w.vlaanderen.be

 

De presentatie gebruikt tijdens dit thematisch uitwisselingsmoment kan je hieronder terugvinden en de opname staat hier.

 

Bestanden

Wees de eerste die reageert


Gelieve inloggen of registreren om commentaar te geven.